Toskana – Cinque Terre 5 dana, 2 noćenja


Toskana – Cinque Terre 5 dana, 2 noćenja

Toskana: Jedna je od 20 regija Italije, nalazi se u njenom središnjem delu. Glavni grad je Firenca, a ostali značajni gradovi su Piza, Livorno, Prato, Sijena, Luka…

Toskana je poznata i po zaštićenim predelima i po velikom broju očuvanih starih gradova, zbog čega se na njenom tlu nalazi nekoliko mesta stavljeno na spisak baštine UNESKO-a, a sama regija je jedna od turistički najposećenijih u svetu…
Firenca za Italijane, ali i ostatak zapadne Evrope ima veliki istorijski, obrazovni i kulturni značaj, pa je poznata i kao Italijanska Atina. Kao grad sa dobro očuvanim starim gradskim jezgrom i nizom vrednih građevina Firenca je i važno turističko odredište u Italiji. Stari deo Firence je pod zaštitom UNESCO-a.

Cinque Terre:
Neprilagođeni deo obale italijanske rivijere, nalazi se u oblasti Ligurija. Sastoji se od pet malih naselja: "Monterosso al Mare", "Vernazza", "Corniglia", "Manarola", i "Riomaggiore".
Ovaj deo obale, pet gradića i brda u okolini su zajedno deo Cinque Terre Nacionalnog parka i ujedno su deo UNESCO Svetske baštine.
1. dan (četvrtak) BEOGRAD – HRVATSKA - SLOVENIJA
Polazak iz Beograda sa parkinga pored direkcije "Laste" (Auto put Beograd-Niš broj 4.) u 18.00h i vožnja do Novog Sada iz koga je polazak u 19.30h, sa parkinga ispred Lokomotive.
Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2. dan (petak) BOLONJA – MONTEKATINI (ili neko drugo mesto u okolini Firence-Barberino di Muglello…)
Prepodnevni dolazak u Bolonju.
Po dolasku obilazak grada: spomenik Neptunu, bazilika San Petronio, univerzitet, Due Tori, palata Banki, palata Notai, palata Akursio, trg Mađore...
Slobodno vreme nakon obilaska.
Nastavak putovanja za Montekatini – poznate italijanske banje.
Po dolasku smeštaj u hotel.
Slobodno vreme.
Noćenje.

3. dan (subota) MONTEKATINI – CINQUE TERRE (Ćinkve Tere)
Doručak.
Napuštanje hotela.
Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet kroz Nacionalni park Cinque terre, slikovita sela "Monterosso al Mare", "Vernazza", "Corniglia", "Manarola" i "Riomaggiore" deo su ovog nacionalnog parka.
Autobusom dolazimo do mesta La Spezia gde se ukrcavamo na voz, koji nas vozi kroz čaroban pejzaž.
Obići ćemo svih 5 naselja i uživati u najslikovitijim predelima.
Slobodno vreme za šetnju ili sunčanje na plaži.
U kasnim poslepodnevnim satima povratak u La Speciju i vožnja do hotela.
Noćenje.

4. dan (nedelja) MONTEKATINI – FIRENCA (fakultativno)
Doručak.
Napuštanje hotela.
Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Firence, grada u kome su živeli i radili Leonardo, Mikelanđelo, Donatelo, Makijaveli, Dante, Bokačo...
Obilazak grada: katedrala Santa Maria del Fiore, krstionica Jovana Krstitelja, Trg Sinjori, Galerija Ufici (nije predviđena grupna poseta), most Vekio na reci Arno...
Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti.
U kasnim poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji.
Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

5. dan (ponedeljak) SLOVENIJA – HRVATSKA - BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u jutarnjim časovima.
(Kraj usluge).
Hotel Miro 3* Hotel ima 63 sobe. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel San Marco 3*
Nalazi se nalazi blizu kongresnog centra i autobuske stanice. Svaka soba u hotelu ima tuš/"WC", TV, telefon.
Golf hotel Corallo 3* - www.golfhotelcorallo.it – Hotel se nalazi u centralnom delu Montekatinija. Svaka soba u hotelu ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Giovanna 3*
Nalazi se u centralnom delu mesta. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Byron 3*
Nalazi se u centralnom delu mesta. Hotel ima restoran, lobby bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Augustus 3*
Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Florida 3*
Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Vintage 3*
Hotel se nalazi nedaleko od centra mesta. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Piccadilly 3*
Hotel se nalazi u centralnom delu Montekatinija. Svaka soba ima tuš/"WC", TV.
Hotel Cavalotti & Giotto 3*
Hotel ima restoran i koktel bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV.
Hotel Europa 3*
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija. Hotel ima 108 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV.
Hotel Crystal Pallace 3*
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija. Hotel ima 26 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV.
Hotel Maestoso 3*
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, bazen. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, TV.
Hotel Barberino 3*
Hotel se nalazi u mestu "Barberino di Mugello", na oko 40km od Firence. Hotel ima 78 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, SAT TV, telefon, mini frižider, "WiFi" konekciju.
Hotel Miramonti 3*
Hotel se nalazi na 1km od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima 40 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, SAT TV, balkon.
Hotel Alassio 3*
Hotel se nalazi na 10 minita hoda od centra Montekatinija, u mirnom delu grada, u blizini mnogih termi. Hotel ima restoran, bar, baštu. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, TV, telefon.
Hotel Marrani 3*
Hotel se nalazi u mestu "Ronta di Mugello", na oko 40km od Firence. Hotel ima, restoran, bar, vrt, terasu, otvorni bazen, teniski teren. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon, "WiFi" konekciju.
Hotel Brennero & Varsavia 3*
Hotel se nalazi u blizini centra Montekatinija i termalnih kupatila. Hotel ima restoran, bar, lift, TV salu, terasu, baštu, parking. Hotel ima 54 sobe. Sobe su udobne i lepo opremljene. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, TV, telefon, sef, mini bar, klima uređaj.
Hotel Trieste 3*
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar, lift, klima uređaj. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon, mini bar, klima uređaj.
Hotel Internazionale 3*
Ovaj elegantni hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija, u mirnom delu grada. Hotel ima restoran, bar. Svaka soba ima tuš/"WC", SAT TV, telefon, klima uređaj.
Hotel Zenith 3*
Hotel se nalazi nedaleko od centra Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, TV salu, lift, "WiFi" konekciju u holu. Hotel ima 32 sobe. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon, mini bar, fen za kosu, klima uređaj.
Hotel Buenos Aries 3*
Ovaj elegantni hotel se nalazi u centru Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, "WiFi" konekciju. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, TV, telefon, klima uređaj.
Hotel Biondi 4*
Ovaj elegantni hotel se nalazi u centru Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, bazen, "WiFi" konekciju u holu. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, TV, telefon, klima uređaj.
Hotel Palladio 3*
Hotel se nalazi u blizini centra Montekatinija. Hotel ima restoran, "WiFi" konekciju u holu. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, TV, klima uređaj. Neke sobe imaju balkon ili terasu.
Hotel Massimo d` Azzeglio 3*
Hotel se nalazi u glavnoj ulici Montekatinija. Hotel ima restoran, lift, kongresnu salu, "wellness centar". Hotel ima 85 soba i svaka soba ima tuš/"WC", SAT TV, telefon, klima uredjaj, mini bar, sef, balkon.
Hotel Savona 3*
Hotel se nalazi u blizini centra Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, "WiFi" konekciju. Svaka soba ima tuš/WC, SAT TV, klima uređaj. Neke sobe imaju balkon.
Hotel La Querceta 3*
Hotel se nalazi u blizini centra Montekatinija. Hotel ima restoran, bar, bazen, terasu. Svaka soba ima tuš/WC, SAT TV, klima uređaj, sef, balkon, "WiFi" konekciju.
- prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili "double-decker", klima, audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu;
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Montekatiniju ili nekom drugom mestu u okolini Firence-Barberino di Mugello..., u 1/2 i 1/2+1 sobama;
- obilaske prema programu (Bolonja – panorama grada);
- troškove organizacije i vođenja aranžmana;
- usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja.
- obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju, plaća se na recepciji 1 € po noći;
- ulaznice i fakultativne izlete;
- individualne troškove;
- međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u agenciji po važećem cenovniku i uslovima “Wiener Stadtische” osiguranja.
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu "Banca Intesa" na dan uplate;
- 40 % prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pred put;
- platne, kreditne kartice: "VISA", "MAESTRO", "MASTER", "DINA". (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);
- čekovima građana na 3 mesečne rate datumiranim svakog 15-og u mesecu;
- putem administrativne zabrane na 3 mesečne rate;
VAŽNO:
ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI!!!!!
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

- Firenca – 25,00 €;
- "Cinque Terre" (Ćinkve Tere) - 35,00 €.
NAPOMENA ZA HOTEL: - Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja;
- Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta;

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA.

VIZE:
- Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU;
- Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze;
- Organizator ne snosi odgovornost i nije dužan upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova;
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji;
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine;
- Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata;
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...).

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...;
- Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti;

OPŠTE NAPOMENE:
- Putnik je dužan proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme, mesto polaska i naziv hotela. - Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije;
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...);
- Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa;
- Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće;
- Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga;
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta;
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja;
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije ("TAX FREE");
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja;
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi;
- Aranžman je rađen na bazi od minimum 70 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.