Prag 5 dana, 2 noćenja

Prag 5 dana, 2 noćenja

PRAG
PRAG je glavni grad Češke Republike, na 1000 km severozapadno od Beograda, zauzima površinu od 496 km2 i broji nešto preko milion stanovnika.
Prag spada u najočuvanije velike gradove Evrope. Godine 1992. UNESCO je staro jezgro Praga (866 ha) stavio pod svoju zaštitu.

Vltava je reka koja protiče kroz Prag u dužini od 30 km sa maksimalnom širinom od 330 m. “Grad stotinu tornjeva”, “San u kamenu”, “Istočni Pariz”, “Zlatni grad”… Samo su neki od epiteta koji simbolizuje tradiciju i lepotu ovog jedinstvenog grada.
Jedan i jedini! Prag.
Popnite se na zidine nekog od dvoraca i sagledajte “na dlanu” panoramu grada, koja će Vam zauvek ostati u srcu. Dozvolite sebi da se zaljubite u Prag.

KARLOVE VARI
KARLOVE VARI su čuvena češka banja, pod čijim su kolonadama šetale i boravile mnoge poznate ličnosti.
Grad koji je u XIV veku osnovao Karlo IV, poznat je po likeru "Karlovarská Becherovka" i fabrici stakla "Moser Glass".
Suvenir, okamenjena ruža, podsetiće Vas na lepe trenutne provedene u ovom gradiću.

DREZDEN
DREZDEN je glavni grad nemačke savezne države Saksonija, u dolini reke Elbe, 20 km od granice sa Češkom.
Zovu ga "Firenca na Elbi" i čuven je po građevinama iz doba baroka i umetničkim zbirkama.
Najpoznatija obeležja grada su: Opera Zemper, palata Cvinger, Bogorodična protestantska crkva, dvorska rimokatolička crkva, državni muzej Drezden.
Grad je od 2004. godine bio na listi UNESCO-a zbog građevina iz baroknog perioda ali, sa iste je skinut 2009. godine zbog gradnje modernog mosta sa 4 trake.
1. dan (četvrtak) BEOGRAD – MAĐARSKA - SLOVAČKA
Polazak iz Beograda sa parkinga pored direkcije "Laste" (Auto put Beograd-Niš broj 4.) u 19.00h i vožnja ka Novom Sadu. Polazak iz Novog Sada u 20:30h, sa parkinga kod "Lokomotive".
Noćna vožnja kroz Mađarsku uz pauze za obavljanje graničnih formalnosti i po potrebi grupe.

2. dan (petak) PRAG - HRADČANI
Odlazak na razgledanje Hradčana, bez ulaska, uz pratnju stručnog vodiča. Najtoplije preporučujemo udobnu obuću jer, srce starog Praga obilazimo pešice. Prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ući ćemo u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa i po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu.

Lagano ćemo otići do Karlovog mosta da pri samom početku mosta bacimo pogled na našu ambasadu, a zatim se upoznamo sa statuama Karlovog mosta.
Tu, na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj.
Slobodno vreme za individualna razgledanja i šetnju.

Preporučujemo i fakultativni odlazak na vožnju brodom po Vltavi.
U popodnevnim satima smeštaj u hotel i kraći odmor od puta a zatim zajednički odlazak do centra sa pratiocem grupe.
Noćenje.

3. dan (subota) PRAG – DREZDEN (fakultativno)
Doručak.
Mogućnost fakultativnog odlaska do bajkovitog Drezdena, grada podignutog iz pepela čije su znamenitosti ponovo izgradjene u retro stilu.
Opera Semper koja ponosito krasi "Theaterplatz", "Palata Zwinger" koja će Vas vratiti u vreme vladara Alberta Jakog.
Bogorodičina protestantska crkva i Dvorska rimokatolička crkva, koje su se vekovima borile za prestiž među hrišćanskim vernicima. Priča o Carskoj palati…
Slobodno vreme iskoristite za odličan šoping ili šetnju po centru grada do povratka za Prag.
Slobodno vreme u Pragu.
Noćenje.

4. dan (nedelja) PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno)
Doručak.
Napuštanje hotela i slobodno vreme u toku kojeg preporučujemo fakultativni odlazak do Karlovih Vari – najlepše srednjeevropske banje.
Srednjovekovno mesto koje je otkrio lično kralj Karlo IV, a njegovom lepotom očarani su bili i filmski radnici, koji su ovde snimali film o Džems Bondu.

Savršena art nuovo arhitektura ostaviće vas bez daha dok budete šetali Dvoržakovom baštom, obilazili kolonade i izvore, ili peli se na neki od brojnih vidikovaca. Poseban utisak na Vas ostaviće katolička crkva Marije Magdalene i Ruska pravoslavna crkva Sv.apostola Petra i Pavla.
Slobodno vreme iskoristite u nekom od brojnih restorana da probate čuvenu Beherovku – zaštitni znak ovog mesta.
Povratak u Prag.
Okupljanje grupe i polazak ka Srbiji.
Noćna vožnja preko Slovačke i Madjarske...

5. dan (ponedeljak) SLOVAČKA – MAĐARSKA - BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u jutarnjim satima.
(Kraj usluga).
Hotel Globus 3*
Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Ima 156 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel BW Amedia 3*
Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Ima 192 sobe, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Krystal 3*
Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Ima 374 sobe, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Albion 3*
Nalazi se oko 6 km od centra. Hotel ima 290 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Olympik 4*
Nalazi se oko 5km od centra. Hotel ima 306 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Olympik Tristar 3*
Nalazi se oko 5km od centra. Hotel ima 280 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel A&O 3*
Nalazi se na 5 minuta od stanice Strizkov i samo 15 minuta vožnje metroom do centra grada. Hotel ima restoran, bar, "Wi-Fi" konekciju. Svaka soba ima tuš/"WC", fen za kosu, "Wi-Fi" konekciju. Treći ležaj je u sklopu kreveta na sprat, metalne konstrukcije.
Fortuna City 3*
Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Fortuna West 3*
Nalazi se u blizini tramvajske stanice koja vodi do centra grada. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Top 4*
Nalazi se oko 9km od centra. Hotel ima 810 soba, restoran, bar, zatvoreni bazen. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Juno 3*
Nalazi se oko 12 minuta vožnje do centra. Hotel ima 258 soba i restoran. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Praga 1885 4*
Hotel se nalazi na oko 15 minuta od centra. Hotel ima 42 sobe i restoran. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon.
Hotel Mondeo 3*
Hotel se nalazi na oko 11km od centra. Hotel Mondeo je mali porodičan hotel u mirnom delu grada i ima restoran, bar i baštu. Svaka soba ima tuš/"WC", TV.
Hotel Imos 3*
Hotel se nalazi na oko 13km od centra grada. Hotel je lociran u mirnom delu grada i ima restoran i bar. Svaka soba ima tuš/"WC", TV, telefon, "Wi-Fi" konekciju.
Hotel A&O RHEA 3*
Nalazi se na 20 minuta vožnje tramvajem do centra grada. Hotel ima restoran, bar, "Wi-Fi" konekciju. Svaka soba ima tuš/"WC", TV. Hotel je kompletno renoviran. Treći ležaj je u sklopu kreveta na sprat, metalne konstrukcije.
- prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili "double-decker", klima, audio/video oprema) na navedenim relacijama;
- smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama;
- obilaske prema programu (Prag – panorama grada);
- troškove organizacije i vođstva puta;
- usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja.
- ulaznice i fakultativne izlete;
- individualne troškove;
- međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u agenciji po važećem cenovniku i uslovima “Wiener Stadtische” osiguranja.
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu "Banca Intesa" na dan uplate;
- 40 % prilikom rezervacije, ostatak 20 dana pred put;
- platne, kreditne kartice: "VISA", "MAESTRO", "MASTER", "DINA". (Broj rata u zavisnosti od banke i tipa kartice);
- čekovima građana na 3 mesečne rate datumiranim svakog 15-og u mesecu;
- putem administrativne zabrane na 3 mesečne rate;
VAŽNO:
ZAPOČETI NAČIN PLAĆANJA NE MOŽE SE MENJATI!!!!!
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

- izlet za Karlove Vari - 25,00 €;
- izlet za Drezden - 30,00 €;
- krstarenje Vltavom 1 sat - 10,00 €;
NAPOMENA ZA HOTEL:
- Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.
- Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta:

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 80% OD CENE ARANŽMANA

VIZE:
- Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju biometrijske pasoše, osim državljana sa prebivalištem na teritoriji Kosova, mogu putovati BEZ VIZA u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Građani sa prebivalištem na teritoriji Kosova, vizu su dužni da pribave lično aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
- Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze.
- Organizator ne snosi odgovornost i nije dužan upoznati putnike državljane drugih država na uslove (vizne, carinske, zdravstvene i dr.) koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, već je obaveza stranog državljanina da se informiše kod nadležnog konzulata i da Putnik sam potrebne uslove i isprave obezbedi blagovremeno i uredno.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
- U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
- Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji.
- U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. - Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
- Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
- Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPŠTE NAPOMENE:
- Putnik je dužan proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme, mesto polaska i naziv hotela. - Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
- Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...) Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
- Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
- Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela,tarifama prevoznika,poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
- Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta.
- Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
- Zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, kao i poštovanja vremena ostalih putnika iz grupe, ne garantujemo mogućnost zadržavanja na granici koja predstavlja izlazak iz Evropske Unije, radi overe računa i povraćaja poreza iz Evropske Unije ("TAX FREE").
- Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
- Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
- Aranžman je rađen na bazi od minimum 70 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.