Obaveštenje o radu agencije tokom vanrednog stanja

Poštovani putnici, korisnici usluga Sunny day travel turističke agencije

zbog novonastale situacije u zemlji izazvane Korona virusom i vanrednog stanja u državi, do okončanja istog agencija Sunny day travel vas obaveštava da će raditi iz kućnih uslova.

 

Ponedeljak – Petak od 10h do 15h

Subota – Nedelja-  NE RADIMO

 

KONTAKT TELEFON:  069-3-111-373

E-MAIL: sunnydaytraveldoo@gmail.com

 

Molimo sve prijatelje naše agencije da budu strpljivi i da zajedno prebrodimo ovu nemilu situaciju, a Agencija će se ponašati u skladu sa odlukama Organizatora putovanja.

Za sada nema otkaza letnjih aranžmana do početka maja kada će se videti kakva je situacija.

Sva putovanja sa uslugama do 15.05.2020. – OTKAZUJU SE.

Svaki naš putnik će na vreme biti obavešten o daljim koracima.

 

Puno dobrog zdravlja, strpljenja i istrajnosti vam želimo!

 

 

VAS SUNNY DAY TRAVEL, Dir. Ljubica Jovanović

U nastavku teksta vam dostavljamo odredbe YUTA vezano za poslovanje agencija u vanrednim okolnostima.

POSLOVANJE TURISTIČKIH AGENCIJA U USLOVIMA VANREDNOG STANJA

  • Poštujući prepuruku Predsednika Republike Srbije i Vlade Republike Srbije u uslovima Uvedenog vantrednog stanja o ograničenju kretanja građana T.A. će za vreme trajanja vanrednog stanja prilagoditi radno vreme svojim potrebama uz mogućnost privremenog obustavljanja rada poslovnica i neposrednog kontakta sa putnicima i sve potrebne informacije putnicima dostavljati preko maila – portal, odnosno posebnih obaveštenja na sajtu. Molimo Vas da preduzmete sve aktivnosti u cilju pro-aktivnog pristupa putnicima (kontakti telefonom ili e-mail-om, uz pojašnjenje situacije i njihovih opcija u datim okolnostima, jer moramo voditi računa da ćemo nastaviti rad i nakon završetka ovih okolnosti).

 

  1. Sva turistička putovanja ugovorena do 15.05.2020.g., odnosno do okončanja vanrednog stanja otkazuju se.

 

  1. Putnicima će biti ponuđeni sporazumni raskidi ugovora o putovanju uz obavezu organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja u periodu od godinu dana od dana planiranog putovanja. (Ukoliko je OTP imao dokazive stvarne troškove po pitanju realizacije putovanja, ukupan iznos obaveze se umanjuje za taj iznos.)

 

  1. Sva turistička putovanja ugovorena za letnju turističku sezonu 2020.g. realizovaće se u skladu sa ugovorom. YUTA će u saradnji sa nadležnim Ministarstvom i preporukama nadležnih organa, kao i Svetske zdravstvene organizacije, u zavisnosti od situacije, početkom maja meseca dati dalje preporuke u vezi letnjih putovanja.

 

  1. YUTA će u skladu sa sa odlukama U.O. i novonastalom situacijom insistirati kod nadležnog ministarstva na modalitetima za pomoć turističkoj privredi i turističkim agencijama ( pregovori u toku ):

 

– Oslobođanja od plaćanja poreza i doprinosa za zaposlene

– Oslobađanja obaveze posedovanja depozita na raćunu na kraju tekućeg meseca

– Oslobađanje od obaveza prema finasijskim institucijama

– Omogućavanja izdavanja posebnih potvrda u funkciji odloženog korišćenja ugovorenih usluga

 

  1. Naše resorno Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija je o svim aktivnostima YUTA informisano, očekujemo njihovu saglasnost i sugestije radi daljeg postupanja. YUTA će sve dalje aktivnosti koordinirati sa Ministarstvom i postupati u skladu sa aktima Vlade Republike Srbije o obavezama pravnih i fizičkih lica u usloivima vanrednog stanja.