Tasos: Limenaria-Potos

Tasos: Limenarija – Potos

Tasos-Limenaria,
drugi po veličini grad na ostrvu koji ima u zimskom periodu oko 3500 stanovnika. Iznad luke se nalazi palata "Palataki", vila porodice Krup. Palata je u lepom borovom parku i stazom se može sići na najlepšu plažu na ostrvu koja se zove "Metalia beach". Plaža je velika i malim tunelom je povezana sa još jednom plažom. Ceo prostor iznad plaže je lepo uređen park koji je pun skulptura od mermera, a tu se nalazi i jako stara livnica koja je korišćena do 1960. godine. U mestu se nalazi i poznata umetnička škola i mnogi od umetnika izlažu svoje radove na ovoj plaži…
Mesto ima puno prodavnica, kafića, taverni, "internet café"-a. Kada je vedro iz ovog mesta najbolje se vidi planina "Athos". U Limenariji ćete moći najduže da posmatrate zalazak Sunca.

Tasos-Potos,
je ljupko primorsko mestašce smešteno na jugozapadnom delu Tasosa. 50km od glavnog grada Limenasa. Idealno je za porodičan odmor, mesto je ispresecano romantičnim uskim ulicama sa bezbroj taverni, kafea, malih grčkih restorana, prodavnica i butika koji ulepšavaju i upotpunjuju boravak u Potosu.
Najznačajnija je prelepa peščana plaža sa mogućnošću bavljenja sportovima na vodi, a u čijem zaleđu se nalazi pešačka zona sa prelepim baštama za odmor.

Tasos-Skala Sotiros,
je mestašce na zapadnoj obali ostrva Tasos. Ima malu peščanu, organizovanu, gradsku plažu, nekoliko taverni i restorana brze hrane, nekoliko manjih super-marketa, prodavnica.
Mesto ima i malu luku za ribarske brodove. Skala Sotiros je idealna za porodice sa malom decom i one željne odmora. Odlična je kao polazno mesto za obilazak ostrva, a nudi i spektakularne zalaske Sunca.
Vila MARIJA, Tasos-Limenaria
Koordinate: 40.626796, 24.570186. Lokacija: 70m od plaže. Smeštaj: Veliki, prostrani studiji za 2, 3 i 4 osobe. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa, "Wi-Fi" konekcija. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila MALA SIRENA, Tasos-Potos
Koordinate: 40.610962, 24.610767. Lokacija: 400 metara od plaže i centra Potosa. Novosagrađena kuća sa luksuznim smeštajem. Smeštaj: Apartmani za 4 ili 5 osoba u prizemlju i na prvom spratu; dupleks apartman za 6 osoba na I spratu sa velikom terasom. Dupleks ima zidani roštilj na terasi. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Apartman u prizemlju ima odvojen deo dvorišta. Objekat ima "Wi-Fi" konekciju. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi; pomoćni ležajevi su sofe na razvlačenje. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila NIKOS, Tasos-Potos
Koordinate: 40.611558, 24.605498. Lokacija: 250m od plaže i 100m od centra Potosa. Smeštaj: Studiji za 2 i 4 osobe. Oprema: Studiji za 2, 3 ili 4 osobe. Svi studiji imaju kuhinje na terasama koje su potpuno ograđene i zaštićene kao posebna prostorija (pogledati fotografije, a za detalje se raspitati u agenciji). Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi, u četvorokrevetnim studijina dva singl ležaja plus francuski ležaj. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila BABIS, Tasos-Potos
Koordinate: 40.611558, 24.605498. Lokacija: 70m od plaže. U samom srcu Potosa u drugoj šetališnoj ulici paralelnoj sa plažom. Smeštaj: Studiji za 2 osobe na visokom prizemlju i I spratu, mezoneti za 5 osoba na II spratu. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Objekat ima "Wi-Fi" konekciju. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila TEODORA, Tasos-Potos/em>
Koordinate: 40.611939, 24.608651. Lokacija: 450m od plaže i centra Potos. Smeštaj: Dupleks apartmani za 4 osobe na I i II spratu. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.
Turistička taksa: 0,50€ po sobi dnevno (plaća se na licu mesta, direktno vlasniku. Nije sastavni deo aranžmana).

1.-2. dan NOVI SAD/BEOGRAD/NIŠ-TASOS
Polazak iz Novog Sada u 16:00h sa Lokomotive, iz Beograda u 18:00h sa benzinske stanice "ZMAJ 2", iz Niša u 22:00h sa benzinske stanice "ĐAČKO OSTRVO".
Vožnja autobusom, autoputem Beograd-Niš (Košuta, Jagodina, Paraćin, Niš, Leskovac, Vranje), preko graničnog prelaza Preševo, graničnog prelaza Evzoni.
Dolazak na Tasos u prepodnevnim satima.
Smeštaj u programom predviđene objekte.
Usluga po programu.
Noćenje.

3.- 12. dan TASOS
Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor.
Usluga po programu.
Noćenje.

12./13. dan TASOS-NOVI SAD
Napuštanje smeštajnih kapaciteta do 9:00h.
Slobodno vreme do polaska autobusa.
Polazak autobusa u popodnevnim časovima za Novi Sad.
Putovanje preko graničnog prelaza Evzoni, graničnog prelaza Preševo, Vranja, Leskovca, Niša, Paraćina, Jagodine, Košute.
Dolazak u Novi Sad predviđen za rane prepodnevne sate.
Kraj programa.
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na izabranoj relaciji. Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana je 35 plativih putnika;
- smeštaj u izabranom objektu (po programu);
- organizaciju i vođstvo puta.
- međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u agenciji po važećem cenovniku i uslovima “Wiener Stadtische” osiguranja;
- sve ostalo što nije predviđeno i obuhvaćeno aranžmanom.
Napomena: sve cene u tabelama date su u eurima, a plative su isključivo u dinarskoj protivvrednosti prema srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.
Cena aranžmana garantovana je samo za uplaćeni deo ukupne sume, ostatak je podložan promeni u slučaju velike oscilacije kursa na monetarnom tržištu.
- Avans u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak iznosa:
- Do polaska – gotovinski 15 dana pre polaska na put;
- Čekovima građana do 15.12.2020. (avans 30%, ostatak u ratama do polaska. Čekovi se deponuju 10 dana pred polazak na put);
- Administrativnom zabranom do 15.12.2020.;
- Na rate, kreditnim karticama: Visa, Master, Maestro, American Express, Dina;
- Kreditom kod poslovnih banaka.
- Detaljne informacije o pravima i obavezama u međunarodnom drumskom prevozu možete pronaći u INFORMACIJAMA O PREVOZU PUTNIKA i OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora.