Tasos

Tasos

Ostrvo Tasos
Jedno od najlepših i najzelenijih ostrva Grčke.

Bogato je borovim šumama koje se spuštaju sve do mnoštva prelepih peščanih plaža i uvala koje zaranjaju u kristalno čisto more i prostiru se po obodu celog ostrva. Svakog dana u toku boravka možete ići na drugu plažu, otkrivati nove uvale i lepote Tasosa.
Ostrvo je, takođe, bogato arheološkim nalazištima, manastirima i tradicionalnim selima. Jedno je od omiljenih letovališta koje pruža velike mogućnosti odmora i zabave.

Mora se priznati da je Tasos savršena destinacija za parove i porodice. Karaktetistična i šarenolika arhitektura sela, peščane plaže zlatnog peska i kristalno čisto more, ono su što ćete prvo zapaziti.
Infrastruktura je odlično izgrađena tako da je svako mesto saobraćajno povezano, što je idealan preduslov da se upustite u samostalno istraživanje ostrva i uživate u njegovim bogatstvima.
1. dan
Polazak iz Novog Sada(Lokomotiva) je u 16.30h.
Dolazak u Beograd oko 17:30h.
Polazak iz Beograda, sa parkinga pored direkcije Laste.
Planirani polazak autobusa iz Beograda je u 18:00h.
Orijentaciona vremena eventualnih usputnih ulazaka putnika: Kolari– 18:30h (pumpa NIS); Požarevac – 18:40h (pumpa Lukoil); Velika Plana – 19:15h (restoran Mekdonalds); Svilajnac, Topola – 19:30h (motel Stari hrast); Batočina – 19:45h (motel Košuta); Jagodina – 20:15h (pumpa Lukoil); Ćuprija – 20:20h (motel Ravanica); Paraćin – 20:25h (restoran Tito); Pojate – 20:35h (restoran Evropa); Aleksinac – 20:50h (pumpa NIS); Niš – 21:00h (sa parkinga TC Tempo, Bul. 12.februara br. 80); Leskovac – 22:20h (motel Bavka); Vranje – 23:30h (pumpa NIS).
Noćna vožnja sa kraćim pauzama radi odmora.
Orijentaciona vremena pauza su: Velika Plana (restoran Mekdonalds) – 19:15h ili u slučaju nepredviđenih okolnosti Ćuprija (Eko pumpa) – 20:20h (u trajanju od oko 15 minuta) i motel Bavka – 22:20h (u trajanju od oko 40 minuta).
Nastavak putovanja ka Grčkoj, sa kraćim zaustavljanjima radi graničnih formalnosti.

2. dan
Dolazak u mesto boravka je predviđen u prepodnevnim časovima.
Smeštaj u izabranom smeštajnom objektu (ulazak u sobe posle 15h).
3 – 10. dan
Boravak na bazi ugovorene usluge i ugovorenog broja noći.
11. dan Napuštanje objekta od 09-12h po lokalnom vremenu, u zavisnosti od smeštajnog objekta.
Polazak autobusa je u popodnevnim satima (sa mesta dolaska) u zavisnosti od vremena dolaska nove grupe, a u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.
O tačnom vremenu povratka možete se informisati kod predstavnika organizatora putovanja na destinaciji.
Vožnja ka Srbiji sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.
12. dan
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim ili prepodnevnim časovima.
KAPAHI STUDIOS
Lokacija:
Vila Kapahi Studios se nalazi između mesta Pefkari i Potos, na 400m od plaže, okružena maslinjacima.
Kapahi studiji su 2012. godine kompletno renovirani. Od mesta Limenarija su udaljeni 3 km, dok je mesto Potos udaljeno 500m.
U blizini se nalaze restorani i kafići.
Sadržaj vile:
Gosti mogu besplatno da koriste javni parking i igralište za decu. Takođe, gosti mogu da koriste usluge hotela Kapahi Beach, tačnije bar na plaži, restoran i besplatan "Wi-Fi" internet.
Sadržaj soba:
Svi studiji sadrže kompletno opremljenu kuhinju, aparat za kafu, ketler, mini frižider, TV, klima uređaj (uz doplatu), fen za kosu i terasu. Dva kreveta u velikom studiju (2+2) mogu biti na sprat.


VILA OASIS
Lokacija:
Vila Oasis je savršen izbor za miran odmor, a pritom blizu prodavnica i taverni.
Vila se nalazi u mestu Limenarija na oko 100 metara od plaže.
Sadržaj vile:
Vila poseduje baštu sa suncobranima i stolicama, besplatan "Wi-Fi" internet". Kućni ljubimci nisu dozvoljeni. Vila nema parking.
Sadržaj soba:
Svi studiji nude prijatan smeštaj opremljen "SAT TV"-om, kupatilom sa tušem, fenom za kosu, klima uređajem, mini barom, frižiderom, kompletno opremljenom kuhinjom, "Wi-Fi" internetom, sefom, komarnicima i balkonom.


TINA STUDIOS
Lokacija:
Tina studiji se nalaze na jugozapadu ostrva, udaljeni 70m od peščano-šljunkovite plaže, a od centra Limenarije 100m.
U blizini su prodavnice, supermarketi, taverne i kafići.
Sadržaj vile:
Odlična vila koja poseduje recepciju kao i prostor za prtljag koji su na raspolaganju gostima poslednjeg dana boravka. Objekat nudi sef, besplatan "Wi-Fi" internet, bazen sa ležaljkama i parking mesta ispred vile.
Sadržaj soba:
Vila raspolaže sa 6 moderno opremljenih dvokrevetnih studija sa po jednim pomoćnim ležajem za 2 ili 3 osobe. Svaki studio poseduje opremljenu kuhinju koja se nalazi u sklopu sobe (rešo sa dve ringle, frižider), kupatilo sa tušem, TV, klima uređaj uz doplatu, fen za kosu, sef i prostranu terasu.


HOTEL PAPAGEORGIOU
Lokacija:
Hotel Papageorgiou nalazi se u centru mesta Limenarije, drugom najvećem gradu na Tasosu, 100m od plaže "Metalia" i 3.5km od grada Potosa.
U blizini hotela su prodavnice, taverne i barovi. Iz hotela se pruža divan pogled na more.
Sadržaj hotela:
Hotel Papageorgiou nudi recepciju, terasu za sunčanje i restoran u kome se služi doručak na bazi švedskog stola. Besplatan "Wi-Fi" internet dostupan je u zajedničkim prostorijama.
Hotel ima besplatan parking.
Sadržaj soba:
Hotel ima ukupno 15 soba. Sve sobe sadrže kupatilo sa tuš kabinom, "SAT TV", frižider, besplatan "Wi-Fi" internet, klima uređaj (uz doplatu), a većina soba ima pogled na more.


VILA PENELOPE
Lokacija:
Vila Penelope se nalazi u letovalištu Skala Potamia, u blizini peščane plaže. Skala Potamia je drevno selo ribara, koje se nalazi na južnom delu zaliva i blizu prelepe plaže "Golden Beach" koja je idealna za porodični odmor. Skala Potamia je oko 15 kilometara udaljena od grada Limenas i oko 32 kilometara od luke Skala Prinos.
Sadržaj vile:
U neposrednoj blizini vile nalaze se prodavnice, taverne, restorani i barovi. Vila nema bazen i internet.
Sadržaj soba:
Vila poseduje dvokrevetne sobe sa kupatilom sa tušem, frižiderom, kompletno opremljenom kuhinjom, TV i klima uređajem (uz doplatu).

- Prevoz turističkim autobusom (visokopodni – klima, audio i video oprema) na ugovorenoj destinaciji sa pratiocem grupe;
- Troškovi trajekta na relaciji Keramoti – Tasos – Keramoti (povratna karta);
- Smeštaj i prateće usluge u izabranom smeštajnom objektu i smeštajnoj jedinici u okviru ugovorenog broja noćenja;
- Usluge predstavnika organizatora putovanja ili predstavnika inopartnera na destinaciji;
- Troškovi organizacije turističkog putovanja.
- Međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u agenciji po važećem cenovniku i uslovima “Wiener Stadtische” osiguranja. Preporuka je delegacije Evropske unije da se pribavi i ukoliko se ne obezbedi, može biti razlog da se putniku onemogući ulazak u zemlju odredišta;
- Boravišna taksa koja se plaća u smeštajnom objektu na licu mesta (prilikom ulaska ili izlaska iz hotela/vile, u zavisnosti od pravila smeštajnog objekta) i iznosi:
- hoteli 5*- 4€ dnevno po sobi;
- hoteli 4* - 3€ dnevno po sobi;
- hoteli 3* - 1,5€ dnevno po sobi;
- hoteli 2* i 1* - 0,5€ dnevno po sobi;
- privatne sobe/studiji/apartmani - 0,5€ dnevno po sobi;
- Osiguranje od otkaza turističkog putovanja (preporučujemo);
- Osiguranje od krađe ili oštećenja prtljaga (preporučujemo);
- Osiguranje na ime troškova pomoći i povratka sa turističkog putovanja (preporučujemo);
- Troškovi fakultativnih izleta u organizaciji inopartnera (prijavljivanje i plaćanje izleta se vrši na licu mesta bez odgovornosti organizatora putovanja ili predstavnika organizatora putovanja za kvalitet i cenu);
- Individualni troškovi.
Uslovi plaćanja: - Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa a.d. Beograd na dan uplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

Način plaćanja:
- Gotovinski – akontacija 30% od ukupne cene turističkog putovanja, preostali iznos najkasnije 21 dan pre početka putovanja;
- Platnim karticama ("Visa", "Visa Electron", "Dina Card", "Master Card", "Maestro", "Masterata").
- Svi popusti se odnose na osnovnu cenu aranžmana, ali ne i na doplate;
- Raspodelu smeštajnih jedinica vrši isključivo osoblje recepcije, a sve dodatne zahteve i želje će se proslediti smeštajnom objektu, pri čemu Organizator putovanja ne garantuje i njihovo izvršenje, već samo naplaćenu uslugu;
- Ulazak u sobe je po pravilu posle 14h, izlazak iz sobe pretposlednjeg dana najkasnije do 12h. Svako korišćenje soba i usluga u hotelu van navedenog vremena iziskuje dodatna plaćanja direktno na recepciji hotela;
- Organizator putovanja određuje mesta polazaka, mesta za pauze i njihovu dužinu;
- U slučaju promene naznačenog mesta polaska autobusa, definisanog ovim Programom, putnici će o tome biti obavešteni najkasnije dva dana pred put;
- Putnik je u obavezi da se informiše o tačnom vremenu polaska autobusa najkasnije dva dana pred polazak;
- Vreme povratka moguće je naknadno promeniti, u zavisnosti od gužve na granicama i slično, a radi poštovanja odredaba Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima;
- Jednom putniku je dozvoljeno da ponese najviše dva komada prtljaga;
- Raspored sedenja se pravi uzimajući u obzir starost putnika, bolest ili fizičke nedostatke putnika, te nije u obavezi da ispuni zahteve putnika vezane za raspored sedenja;
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče...) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se odmah treba obratiti;
- Putnici su u obavezi da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i tokom trajanja turističkog putovanja;
- Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama prilikom zaključenja ugovora moraju obavestiti Organizatora putovanja, odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja, sa pasošem koje zemlje će putovati. U suprotnom, postoji mogućnost da hotelijeri povećaju cenu smeštaja na licu mesta, jer cene iz Programa važe samo za državljane koji putuju sa putnim ispravama Republike Srbije;
- Putnici koji putuju sa stranim putnim ispravama, a prilikom zaključenja Ugovora nisu obavestili Organizatora putovanja odnosno Posrednika u prodaji turističkih putovanja sa pasošem koje zemlje će putovati, dužni su da se sami informišu o viznim, zdravstvenim i ostalim uslovima preko ove web stranice;
- Podaci sa predmetnih web stranica validni su u trenutku objavljivanja Programa putovanja;
- U slučaju da putnici ne dobiju vizu za boravak odnosno ne obezbede validne putne isprave agencija ne snosi nikakvu odgovornost i otkaz iz navedenih razloga smatraće se otkazom od strane putnika, uz primenu skale otkaza utvrđene Opštim uslovima putovanja Organizatora putovanja;
- Cene se mogu korigovati shodno Opštim uslovima putovanja, a u slučaju promene tarifa prevoznika;
- Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda sadržaja programa usled vanrednih okolnosti koje nije mogao predvideti, izbeći ili otkloniti;
- Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja;
- Minimalan broj potreban za realizaciju Programa putovanja je 35 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika Organizator putovanja ima pravo da otkaže putovanje minimum 5 dana pre polaska.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Organizatora putovanja.