Asprovalta – Nea Vrasna – Tasos

Asprovalta – Nea Vrasna – Tasos

Asprovalta,
se nalazi u centralnoj Makedoniji, jednoj od 13 oblasti Grčke, nedaleko od Ouranopolisa, i poluostrva Atos, na oko 70 km od Soluna. Asprovalta može da se pohvali lepom peščanom plažom, parkom, kejom sa drvoredom, lepim kućama i uređenim ulicama.
Veliki broj prodavnica, taverni, kafeterija i diskoteka učiniće da Vaš odmor u Asprovalti bude nezaboravan.
Obala je nagrađivana plavom zastavom Evropske unije. Peščana plaža dugačka je oko 1 km. Ono što ovu oblast čini jos posebnijom je i blizina antičkog grada Stagire, gradić Amfipolis, pećina Alistratis a takođe treba obići i Narodni muzej Asprovalte kao i crkvu Svetog Đordja gde se čuva ikona ovog sveca doneta još u XVI-XVII veku.

Nea Vrasna,
je relativno novo letovalište na području severne Grčke, smešteno tačno između Asprovalte(samo 500 metara udaljena) i Stavrosa (6km), a sa kojima je povezana širokom peščanom plažom. Mesto je malo i pogodno za odmor u pravom smislu te reči jer ga ne odlikuju prekomerna vreva, buka i gužva.
Raspolaže sa nekoliko mega marketa (izmedju ostalog i "Lidl"), tavernama, pekarama, a u samom centru kao i u svakom turističkom mestu, kafićima i buticima. Solun je udaljen na samo sat vremena vožnje, kao i "Vodeni svet" kome se podjednako raduju i deca i odrasli.

Tasos-Limenaria,
drugi po veličini grad na ostrvu koji ima u zimskom periodu oko 3500 stanovnika. Iznad luke se nalazi palata "Palataki", vila porodice Krup. Palata je u lepom borovom parku i stazom se može sići na najlepšu plažu na ostrvu koja se zove "Metalia beach". Plaža je velika i malim tunelom je povezana sa još jednom plažom. Ceo prostor iznad plaže je lepo uređen park koji je pun skulptura od mermera, a tu se nalazi i jako stara livnica koja je korišćena do 1960. godine. U mestu se nalazi i poznata umetnička škola i mnogi od umetnika izlažu svoje radove na ovoj plaži…
Mesto ima puno prodavnica, kafića, taverni, "internet café"-a. Kada je vedro iz ovog mesta najbolje se vidi planina "Athos". U Limenariji ćete moći najduže da posmatrate zalazak Sunca.

Tasos-Potos,
je ljupko primorsko mestašce smešteno na jugozapadnom delu Tasosa. 50km od glavnog grada Limenasa. Idealno je za porodičan odmor, mesto je ispresecano romantičnim uskim ulicama sa bezbroj taverni, kafea, malih grčkih restorana, prodavnica i butika koji ulepšavaju i upotpunjuju boravak u Potosu.
Najznačajnija je prelepa peščana plaža sa mogućnošću bavljenja sportovima na vodi, a u čijem zaleđu se nalazi pešačka zona sa prelepim baštama za odmor.

Tasos-Skala Sotiros,
je mestašce na zapadnoj obali ostrva Tasos. Ima malu peščanu, organizovanu, gradsku plažu, nekoliko taverni i restorana brze hrane, nekoliko manjih super-marketa, prodavnica.
Mesto ima i malu luku za ribarske brodove. Skala Sotiros je idealna za porodice sa malom decom i one željne odmora. Odlična je kao polazno mesto za obilazak ostrva, a nudi i spektakularne zalaske Sunca.
Vila KATARINA 2, Asprovalta
Koordinate: 40.728203, 23.712670. Lokacija: 100m od plaže, 800m od centra (novi deo Asprovalte). Sadržaji: Veliko dvorište puno zelenila i cveća, tuš kabine u dvorištu, velika prostorija za odlaganje prtljaga za vreme smena. Smeštajne jedinice na II spratu imaju klima uređaje, zasebno su obeležene u cenovniku. Smeštaj: Studiji, apartmani za 2 i 3 osobe i dupleks apartmani za 4 i 5 osoba. Smeštajne jedinice nalaze se na I i II spratu. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj (u smeštajnim jedinicama na drugom spratu), kupatilo, terasa. Objekat ima "Wi-Fi" konekciju. Ležajevi: Klasični francuski i singl ležajevi. Klima: Korišćenje klime je bez doplate na II spratu, I sprat nema klima uređaje.
Vila ANASTASIA, Nea Vrasna
Koordinate: 40.709192, 23.701134. Lokacija: 100m od plaže i centra. Smeštaj: Apartmani (ležajevi su u spavaćoj sobi, kuhinja je odvojena) i dupleks apartmani visoko prizemlje i I sprat. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Objekat ima "Wi-Fi" konekciju. Ležajevi: Klasični singl i uži francuski ležajevi. Klima: Doplata u apartmanima 5 eura dnevno u dupleks apartmanima dve jedinice klime 8 eura.
Vila MARIJA, Tasos-Limenaria
Koordinate: 40.626796, 24.570186. Lokacija: 70m od plaže. Smeštaj: Veliki, prostrani studiji za 2, 3 i 4 osobe. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa, "Wi-Fi" konekcija. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila MALA SIRENA, Tasos-Potos
Koordinate: 40.610962, 24.610767. Lokacija: 400 metara od plaže i centra Potosa. Novosagrađena kuća sa luksuznim smeštajem. Smeštaj: Apartmani za 4 ili 5 osoba u prizemlju i na prvom spratu; dupleks apartman za 6 osoba na I spratu sa velikom terasom. Dupleks ima zidani roštilj na terasi. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Apartman u prizemlju ima odvojen deo dvorišta. Objekat ima "Wi-Fi" konekciju. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi; pomoćni ležajevi su sofe na razvlačenje. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila NIKOS, Tasos-Potos
Koordinate: 40.611558, 24.605498. Lokacija: 250m od plaže i 100m od centra Potosa. Smeštaj: Studiji za 2 i 4 osobe. Oprema: Studiji za 2, 3 ili 4 osobe. Svi studiji imaju kuhinje na terasama koje su potpuno ograđene i zaštićene kao posebna prostorija (pogledati fotografije, a za detalje se raspitati u agenciji). Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi, u četvorokrevetnim studijina dva singl ležaja plus francuski ležaj. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila BABIS, Tasos-Potos
Koordinate: 40.611558, 24.605498. Lokacija: 70m od plaže. U samom srcu Potosa u drugoj šetališnoj ulici paralelnoj sa plažom. Smeštaj: Studiji za 2 osobe na visokom prizemlju i I spratu, mezoneti za 5 osoba na II spratu. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Objekat ima "Wi-Fi" konekciju. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.


Vila VRANAS, Tasos-Skala Sotiros
Koordinate: 40.730876, 24.551120. Lokacija: 200m od plaže. Smeštaj: Veliki, prostrani studiji za 2, 3 i 4 osobe. Oprema: Kuhinjski blok, televizor, klima uređaj, kupatilo, terasa. Ležajevi: Klasični singl i francuski ležajevi. Sadržaji: Vila se nalaze u uređenom dvorištu i u okviru kompleksa se nalazi i restoran koji nudi raznovrsnu kuhinju i mogućnost uplaćivanja polupansiona, bazen i đakuzi, bar pored bazena, bilijar, stoni fudbal, razne igračke za decu, ozidani roštilj, besplatan "Wi-Fi" konekcija kod bazena. Klima: Doplata za korišćenje klime iznosi 5 eura dnevno.

1-2. dan NOVI SAD-ASPROVALTA/NEA VRASNA/TASOS - Polazak iz Novog Sada u 15:00h sa Lokomotive, iz Beograda u 17:00h ,iz Niša u 21:00h sa parkinga Hiper marketa „TEMPO" ul.Bulevar 12 febuar br.80.
Vožnja autobusom, autoputem Beograd-Niš (Košuta, Jagodina, Paraćin, Niš, Leskovac, Vranje), preko graničnog prelaza Preševo, graničnog prelaza Evzoni.
Dolazak u Asprovaltu, Nea Vrasnu, na Tasos u prepodnevnim satima.
Smeštaj u programom predviđene objekte.
Usluga po programu.
Noćenje.

3- 12. dan ASPROVALTA/NEA VRASNA/TASOS - Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor.
Usluga po programu.
Noćenje.

12/13. dan ASPROVALTA/NEA VRASNA/TASOS- NOVI SAD - Napuštanje smeštajnih kapaciteta u 9:00h.
Slobodno vreme do polaska autobusa.
Polazak autobusa u popodnebnim časovima za Novi Sad.
Putovanje preko graničnog prelaza Evzoni, graničnog prelaza Preševo, Vranja, Leskovca, Niša, Paraćina, Jagodine, Košute, Beograd. Dolazak u Novi Sad predvidjen za rane prepodnevne sate.
Kraj programa.
- vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na izabranoj relaciji. Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana je 35 plativih putnika;
- smeštaj u izabranom objektu (po programu);
- organizaciju i vođstvo puta.
- međunarodno zdravstveno osiguranje koje se može uplatiti u agenciji po važećem cenovniku i uslovima “Wiener Stadtische” osiguranja;
- sve ostalo što nije predviđeno i obuhvaćeno aranžmanom.
Napomena: sve cene u tabelama date su u eurima, a plative su isključivo u dinarskoj protivvrednosti prema prodajnom kursu ProCredit Banke na dan uplate. Cena aranžmana garantovana je samo za uplaćeni deo ukupne sume, ostatak je podložan promeni u slučaju velike oscilacije kursa na monetarnom tržištu;
- avans u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak iznosa: - do polaska – gotovinski 15 dana pre polaska na put;
- čekovima građana do 15.12.2019. (avans 30%, ostatak u ratama do polaska. Čekovi se deponuju 10 dana pred polazak na put);
- administrativnom zabranom do 15.12.2019.;
- na rate, kreditnim karticama: Visa, Master, Maestro, American Express, Dina;
- kreditom kod poslovnih banaka.
- Detaljne informacije o pravima i obavezama u međunarodnom drumskom prevozu možete pronaći u INFORMACIJAMA O PREVOZU PUTNIKA i OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora.